معرفی انواع لوله های پلاستیکی و کاربرد آن ها

معرفی انواع لوله های پلاستیکی و کاربرد آن ها

لوله های پلاستیکی امروزه به‌ صورت گسترده در تأسیسات صنعتی و ساختمانی کشور به کار می‌روند و همچنین با توجه به جنس مقاومی که دارند، می‌توان از آن‌ها در توسعه صنعت پتروشیمی نیز بهره برد؛ بنابراین شناخت انواع لوله‌های پلاستیکی و کاربرد آن‌ها اهمیت زیادی خواهد داشت. جهت آشنایی بیشتر با انواع لوله‌های پلاستیکی و کاربرد آن‌ها در این مقاله از پی وی سی سمنان همراه ما باشید.

 

کاربرد لوله‏ های پلاستیکی

از لوله‌های پلاستیکی می‌توان در مواردی چون سیستم‌های آب و فاضلاب، آبرسانی، آبیاری، باغبانی، صنایع غذایی، تصفیه‌خانه‌های فاضلاب، کارخانه‌های داروسازی و غیره استفاده کرد که اخیراً نیز در صنایع نفت و گاز برای خطوط انتقال گاز طبیعی و نفت خام می‌توان از این نوع لوله‌ها بهره برد. لازم به ذکر است که در لوله‌های انتقال نفت خام موم ته‌ نشین شونده در لوله باعث گرفتگی و کاهش قطر مؤثر این لوله‌ها می‌شود که استفاده از لوله‌های پلاستیکی این مشکل را نیز برطرف کرده‌ است.

 

پلیمرهای مصرفی ساخت لوله های پلاستیکی

در ساخت لوله‌های پلاستیکی از پلیمرهای مختلفی استفاده می‌شود که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • پلی وینیل کلراید (PVC)
  • پلی اتیلن (PE)
  • پلی وینیل کلرایدکلره (CPVC)
  • اکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS)
  • پلی پروپیلن (PP)

در ادامه هر کدام از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

معرفی انواع لوله های پلاستیکی و کاربرد آن ها

معرفی انواع لوله های پلاستیکی و کاربرد آن ها

لوله های پلی وینیل کلراید

یکی از پرکاربردترین انواع لوله‌های پلاستیکی در لوله‌ کشی فاضلاب، لوله‌های پی وی سی هستند که به‌ خاطر مزایای منحصر به‌ فرد، در این زمینه کاربرد فراوانی دارند. برای اتصال این لوله‌ها لازم است ابتدا سطح آن‌ها کاملاً تمیز و پاکیزه شود و پس‌ از خشک شدن به‌واسطه چسب‌های مخصوص اتصال را انجام گیرد. لازم است که ۱۵ دقیقه صبر کنید تا این چسب کاملاً خشک شود. از جمله مزایای بسیار عالی این لوله‌ها می‌توان به وزن کم، نصب آسان و سریع، مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی و عدم نیاز به رنگ‌آمیزی اشاره کرد؛ همچنین عدم استحکام کافی در برابر سرما، مقاومت کم جداره و تغییر شکل در اثر حرارت ازجمله معایب آن‌ها محسوب می‌شود.

 

لوله های پلی اتیلن

لوله‌های پلی‌ اتیلن نیز در مصارف مختلفی از جمله لوله‌ کشی فاضلاب استفاده می‌شوند و در مقایسه با لوله‌های پی وی سی ضخامت و چگالی بیشتری دارند. رنگ این لوله‌ها سیاه بوده و مقاومت بسیار مطلوبی در برابر سیالات دارند؛ به‌ همین خاطر می‌توان از آن‌ها در لوله‌کشی شبکه توزیع آب شهری استفاده کرد. اتصال لوله‌های پلی اتیلن به دو صورت جوش حرارتی و جوش سربه‌سر است. ازجمله مزایای لوله‌های پلی اتیلن می‌توان به مقاومت بالا در برابر خوردگی، سایش، ضربه، پوسیدگی و همچنین وزن کم، قابلیت انعطاف‌پذیری و جمع شوندگی بالا اشاره کرد. لازم به ذکر است که این لوله‌ها در زمان زلزله مقاومت کافی دارند و درواقع اتصالات بسیار محکم و فاقد نشتی خواهند داشت.

 

لوله پلی پروپیلن

در سیستم‌های آبرسانی کوچک لوله‌های پلی پروپیلن بهترین گزینه هستند. رنگ این لوله‌ها معمولاً سفید یا سبز است. اتصال آن‌ها توسط جوش حرارتی انجام می‌شود که در این روش سطح خارجی لوله ذوب می‌شود و سطح داخلی اتصال انجام خواهد شد.

 

لوله هاي پلی بوتیلن

این نوع لوله‌ها دارای انعطاف‌پذیری بالایی هستند؛ به‌ همین خاطر انتخاب مناسبی برای استفاده در شبکه‌های لوله‌ کشی خواهند بود. از جمله مزایای این دو لوله‌ها می‌توان به مقاومت بسیار زیاد در برابر سرمای شدید اشاره کرد. به‌ طوری‌ که در صورت ایجاد انجماد، دچار ترک و شکستگی نمی‌شوند و می‌توانند دمای بالا را نیز تحمل کنند. همین ویژگی باعث شده‌ است که بتوان در لوله‌ کشی سیستم آب سرد و گرم از این نوع لوله‌ها استفاده کرد. از دیگر ویژگی‌های لوله‌های پلی بوتیلن می‌توان به مقاومت بالا در برابر فشار زیاد سیالات و مقاومت کافی در برابر نور خورشید اشاره کرد.

 

لوله‏ های CPVC

در مقایسه با لوله‌های پی وی سی، لوله‌های CPVC می‌توانند دمای حرارت بیشتری را تحمل کنند؛ به‌ همین خاطر معمولاً از این لوله‌ها برای رفت‌وبرگشت آب گرم در سیستم‌های حرارتی استفاده می‌شود. با توجه به این‌ که این نوع لوله‌ها قادر به تحمل درجه حرارت‌های بالا هستند، نسبت‌ به سایر لوله‌های پلاستیکی برای نصب نیاز به تکیه‌گاه، نگه‌دارنده و آویزه‌ای کمتری خواهند داشت‌. البته لازم است بدانید که پیش‌ تر لوله‌های پلاستیکی می‌توانند اکسیژن را از جداره خود عبور دهند و همین امر باعث می‌شود نرخ خوردگی در تجهیزات فلزی متصل به شبکه‌های لوله‌ کشی افزایش پیدا کند.

 

لوله ‏های اکریلونیتریل بوتادین استایرن

ماده اکریلونیتریل بوتادین استایرن دقیقاً شبیه به شیشه شفاف بوده و سختی بالایی دارد. لوله‌هایی که از این نوع پلیمر ساخته می‌شوند، در برابر حرارت و فشار مقاومت زیادی دارند. از این مواد برای ساخت تلق های صنعتی نیز استفاده می‌شود که می‌توان سطوح چراغ‌ها، ساعت‌ها و… را با آن‌ها پوشش داد. این نوع ماده ترموپلاستیک انعطاف‌ناپذیر است و مقاومت بالایی در برابر خزش و ترک‌خوردگی‌های تنشی دارد.

معرفی انواع لوله های پلاستیکی و کاربرد آن ها

معرفی انواع لوله های پلاستیکی و کاربرد آن ها

باکیفیت‌ ترین لوله های PVC در فروشگاه پی وی سی سمنان

در مطالب فوق انواع لوله‌های پلاستیکی و کاربرد آن‌ها را بررسی کردیم. لوله‌های پی وی سی یکی از پرکاربردترین تجهیزات در صنایع مختلف محسوب می‌شوند که به‌ خاطر داشتن ویژگی‌های منحصر به‌ فرد، در طولانی‌ مدت دچار هیچ‌گونه آسیبی نخواهند شد. شما می‌توانید از طریق سایت پی وی سی سمنان باکیفیت‌ترین لوله‌های پی وی سی را برای پروژه‌های موردنظر خود تهیه کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *