لوله برق چیست؟
لوله برق وسیله ای است برای پوشش دهنده های هادی برق که از داخل آن عبور می دهند برای جلوگیری از صدمه دیدن هادی برق یا سیم و محافظ جان افراد در برابر تماس نا خواسته با سیم برق و هادی ها می باشد.
لوله برق در سازه های مسکونی، تجاری، اداری، صنعتی، ورزشی و کلیه سازه هایی که سیم برق و هادی های الکتریکی استفاده می کنند کاربرد دارد.
در گذشته سیم برق سازه ها وتاسیسات را بدون پوشش و عایق عبور می دادند که دارای معایب زیر بود:
- عدم تعویض و تقویت کابل یا سیم برق در دیواره ها و کف سازه
- تماس ناخواسته انسان با سیم و یا رسانای برق
- اتصال به بدنه ساختمان وانتقال برق به تمامی قسمت ها
- پایین آمدن ولتاژ برق
- ایجاد آتش سوزی در اثر اتصال برق و آتش گرفتن سیم برق
بعد از گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی و اختراع لوله برق به سرعت در صنعت ساختمان و انتقال برق کاربرد بسیار بالایی پیدا کرد.
لوله برق از طریق اتصالات به هم مرتبط می شوند و در دیواره ها و کف ساختمان قرار می گیرند برای رد کردن کابل و سیم برق از وسیله ای به نام فنر استفاده می شود.
لوله برق به شکل های زیر در بازار موجود می باشند.
لوله برق کاندوئیت فلزی : لوله برق کاندوئیت فلزی از جنس آهن بوده و قابلیت تحمل فشار بالا و عدم تا شدن و له شدن را می توان از قابلیت های لوله برق کاندوئیت فلزی نام برد و از معایب لوله برق فلزی می توان از عدم عایق بودن آن در برابر جریان برق نام برد.
لوله برق پی وی سی : لوله برق پی وی سی از جنس پلاستیک سخت به اضافه نرم کننده ها و روان کننده ها می باشد که به نسبت لوله برق فلزی دارای وزن سبک تر و عایق بودن و ارزان تر بودن آن نام برد. لوله برق پی وی سی غیر قابل اشتعال بوده و در صنعت ساختمان کاربرد بسیار بالایی دارد.
لوله برق گالوانیزه سرد : لوله برق گالوانیزه سرد یا فابریک از جنس فلز بوده و کاربرد آن بیشتر در مناطق سر پوشیده و فضای داخلی سازه ها می باشد به دلیل فابریک بودن لوله برق گالوانیزه سرد در مناطق مرطوب و خارجی زنگ می زند.
لوله برق گالوانیزه گرم : لوله برق گالوانیزه گرم یا آب کاری از جنس فلز بوده و کاربرد آن در مناطق سر باز و فضای خارجی سازه ها می باشد.این لوله برق درکوره آب کاری شده و در مناطق خارجی و مرطوب رطوبت را به خود جذب نمی کند.
لوله برق پلی آمید : لوله برق پلی آمید از جنس پلاستیک نرم بوده و در حال حاضر 65% در ساختمان ها و سازه ها ی سبک کاربرد دارد. لوله برق پلی آمید بسیار سبک و قابل انعطاف و از نظر قیمتی از تمامی لوله برق موجود در بازار پایین تر است.از معایب این لوله می توان شعله ور شدن آن را ذکر کرد.
لوله برق پلی اتیلن : لوله برق پلی اتیلن از جنس پلاستیک نرم بود و به نسبت بقیه لوله برق های موجود قابلیت انعطاف و استحکام بالایی را دارد.از لحاظ قیمتی بالاتر از لوله های پی وی سی می باشند.
لوله برق خرطومی پی وی سی : لوله برق خرطومی پی وی سی برای عبور سیم برق بر روی دیواره های سازه استفاده می شود. لوله برق خرطومی قابلیت انعطاف پذیری بالایی را دارد وبه تمامی زاویه ها خم می شود.جنس این لوله از پی وی سی می باشد و غیر قابل اشتعال می باشد.
لوله برق خرطومی پلی آمید : لوله برق خرطومی پلی آمید برای عبور سیم برق بر روی دیواره های سازه استفاده می شود.لوله برق خرطومی پلی آمید قابلیت انعطاف پذیری بالایی را دارد و به تمامی زاویه ها خم می شود. جنس این لوله از پلی آمید می باشد و قابل اشتعال می باشد.از لحاظ قیمتی 4/1 لوله برق خرطومی پی وی سی می باشد.
لوله برق خرطومی فلزی : لوله برق خرطومی فلزی برای عبور سیم برق در تابلوهای صنعتی و دیواره های خارجی کاربرد دارد.جنس این لوله برق از پی وی سی به همراه سیم مفتولی برای بالا بردن مقاوت لوله و استحکام بیشتر می باشد.
نویسنده: آرش اصغری
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!